COVID-19 • Leestijd: 1 min

Beslissingen en onderhandelingen; allemaal willen ze zo snel mogelijk informatie en geld

Bas van Soest op 15 april 2020

Door de Covid-19 crisis is er maximale aandacht voor het genereren van cash. Hierdoor komt u in een keer in een heleboel onderhandelingen terecht. Klanten, leveranciers, banken, belastingen, lease maatschappijen, kredietverzekeraars: allemaal willen ze zo snel mogelijk informatie en geld. Terwijl de operatie in deze omstandigheden ook heel veel tijd kost.

"Hoe kunnen wij u in deze situatie helpen?"

Uw sparringpartner

Beslissen onder druk in een situatie die we in Nederland nooit hebben gekend is lastig. Dan heb je een sparringpartner nodig. We helpen graag om uw onderneming door de moeilijkste economische periode na de tweede wereldoorlog te loodsen.

Bancaire financiering

  • De gewijzigde performance van uw bedrijf betekent waarschijnlijk dat er sprake is van een breach van de convenanten van uw bank(en). Deze zullen moeten worden heronderhandeld. Geen alledaagse klus voor u, wel voor ons.
  • Ook dient de liquiditeitspositie veilig gesteld te worden. Dit vergt niet alleen een liquiditeitsprognose, maar ook een goede aanpak naar de bank voor een hogere kredietfaciliteit en een goede voorbereiding. Ook hier zullen we de onderhandelingen over een passende financiering en passende voorwaarden voor u voeren.

Andere stakeholders

In het veilig stellen van de liquiditeitspositie is het nodig met crediteuren en debiteuren en andere schuldeisers tot een goede oplossing te komen. Wij kunnen u helpen bij het in kaart brengen van de actuele situatie, de prioriteiten bepalen en de uitvoering van de onderhandelingen.

Aantrekken vermogen

Het kan nodig zijn om additioneel kapitaal aan te trekken. Hiervoor hebben we met onze sterke M&A praktijk een uitstekende netwerk van verstekkers van leningen, Private Equity, Venture Capital. En het ‘smart money’, geld van ondernemers die door hun ervaring en expertise een onderscheidende rol kunnen spelen onder moeilijke omstandigheden.

We stippelen het proces uit en voeren de regie. Nemen contact op met geschikte partijen en voeren de onderhandelingen hiervoor.

Samen strijden tegen de financiële impact van COVID-19

Mocht het toch nodig zijn om (een deel van) het bedrijf te verkopen, dan moet het meestal snel. Door ons nationale en internationale netwerk, uitgebreide databases en vele contacten die we in 15 jaar M&A hebben opgedaan, kunnen we zeer snel handelen. We nemen de regie in dit proces om snel resultaat te boeken en financiële veiligheid voor u te bewerkstelligen Heeft u behoefte aan advies op maat? Neem dan contact op met ons Covid-19 response team voor een vrijblijvend adviesgesprek.

New call-to-action

Picture of Bas van Soest

Bas van Soest

Partner | Advisor Corporate Finance